Over ons

Het OCR is een samenwerkingsverband van meer dan 80 HBO opgeleide optometristen werkzaam in de betere optiekbedrijven in de regio Rijnmond.

De optometristen van het OCR hebben met elkaar en met Het Oogziekenhuis Rotterdam kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden. Voor de doorverwezen klanten heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam speciale spreekuren ingericht. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd binnen twee weken een afspraak in het ziekenhuis hebben.

Wanneer u bezorgd bent over de kwaliteit van uw ogen of u vermoed een oogprobleem dan is een OCR optometrist voor u de aangewezen persoon!

Vroeger ging men voor elk oogheelkundig probleem naar een oogarts; zelfs voor een brilrecept. Vanwege de stijgende druk op oogartspraktijken is het beroep van optometrist zo'n 20 jaar geleden in Nederland in het leven geroepen. Dit heeft een verschuiving van zorg binnen de oogheelkunde gegeven. Tegenwoordig schrijven oogartsen geen brilrecepten meer uit en houden zij zich alleen bezig met medische zaken.

Wij optometristen zijn opgeleid om uw ogen te onderzoeken, zowel preventief als klachtgericht. Wij doen hiervoor een uitgebreid ooggezondheidsonderzoek. Hierbij worden de ogen volgens een vaststaand protocol gemeten en onderzocht. Natuurlijk gebruiken wij hiervoor de modernste apparatuur waaronder een fundus camera waarmee foto's gemaakt kunnen worden van het netvlies waardoor veel oogafwijkingen duidelijk zichtbaar zijn.

Wij doen bijvoorbeeld al veel diabetesonderzoeken i.s.m. vele huisartsen in de regio. Hierbij wordt uw gezichtsscherpte bepaald, wordt de oogdruk gemeten en worden er foto's van het netvlies gemaakt waarop wij kunnen zien of er afwijkingen aan de ogen zijn door de diabetes. Uiteraard worden deze onderzoeken door uw zorgverzekering volledig vergoed.

Afhankelijk van de uitslag van ons onderzoek ontvangt u altijd een deskundig advies.